020 530 0160

China weigert toezeggingen te doen over internet tijdens Olympische Spelen

Gepubliceerd op 9 mei 2008 categorieën , ,

China weigert te garanderen dat zij het internet niet zal censureren tijdens de Olympische Spelen in Peking (zie ook ons eerdere bericht). Eerder beloofde de vice-president van het Peking Olympisch Comité dat de pers absolute vrijheid zou hebben op het net, maar aan het waarheidsgehalte van deze belofte wordt door rechtenactivisten getwijfeld.


De Minister van Technologie, Wan Gang stelde enige tijd geleden dat China altijd terughoudend is geweest wat betreft het internet, en dat sommige sites, bijvoorbeeld ter bescherming van de jeugd, worden geblokkeerd (zoals volgens hem ook in ontwikkelde landen gebeurt).


Tussen China en de Verenigde Staten bestaat ook spanning met betrekking tot intellectueel eigendom: China heeft beloofd haar best te doen om op te treden tegen piraterij (bijvoorbeeld ongeoorloofde petten, T-shirts en DVD’s van Hollywood films). Echter, de overheid geeft toe dat ze hierover geen garanties kan geven.


Lees hier het artikel in Engels.


Lees hier meer informatie over internetcensuur in China van Human Rights Watch.


 

Bron: Reuters
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anton Ekker

publicaties

Gerelateerde artikelen