020 530 0160

China dreigt met afsluiten website MSN

Gepubliceerd op 9 januari 2009 categorie├źn , , , ,

Als MSN niet op tijd alle ”porno en andere vulgariteiten” van haar site verwijdert zal de site worden afgesloten in China. De Chinese overheid heeft de site van MSN samen met dertien anderen op een zwarte lijst gezet omdat zij dit soort materiaal verspreiden. Eerder werd al een lijst met negentien overtreders bekend. Op de lijst stonden onder andere Google en de Chinese zoekmachine Baidu.


Beide bedrijven boden hun excuses aan en beloofden hun pagina’s op te schonen. Google heeft volgens de Chinese internetpolitie veel werk verzet, ”maar meer werk moet nog worden gedaan”. De populaire zoekmachine Baidu heeft niet adequaat gereageerd, concludeerde de overheid. Beide sites worden gesloten als de overheid ontevreden over ze is.


De overheid in China blokkeert websites die de regels overtreden en verwijdert binnen enkele minuten ongepaste reacties van internetgebruikers. In China gebruiken 300 miljoen mensen het internet, waaronder veel jongeren.


Lees hier het hele bericht.

Bron: Nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Frederik Zuiderveen Borgesius

publicaties

Gerelateerde artikelen