020 530 0160

Chaotische eerste beursdag voor Google

Gepubliceerd op 20 augustus 2004 categorie├źn , ,

Het aandeel Google maakte na de introductie op de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq gisteren een koerssprong van 18 procent. In dertien minuten tijd wisselden 6,5 miljoen aandelen van eigenaar – ongeveer een derde van de aandelen die donderdag in omloop werden gebracht. Direct na het begin van de handel werd het aandeel fors meer waard. Het opende op 100 dollar. In totaal werden ruim 22 miljoen stukken verhandeld. Op het hoogste punt kostte een Google-aandeel bijna 104 dollar. De waarde van Google steeg op de eerste dag van 23 naar 27,5 miljard dollar.


De beursgang leverde Google echter veel minder op dan oorspronkelijk de bedoeling was. De teller bleef steken op 1,67 miljard dollar, terwijl in de oorspronkelijke plannen werd uitgegaan van 3,3 miljard. Toch ging het donderdag om de op twee na grootste beursgang van een Amerikaanse bedrijf op de Nasdaq. De oprichters van Google, Larry Page (31) en Sergey Brin (30), waren donderdag persoonlijk in New York aanwezig. Ze houden allebei ongeveer 43 miljoen dollar over aan de beursintroductie van hun bedrijf, dat ze ongeveer zes jaar geleden zijn begonnen.


Lees de volledige artikelen in de Telegraaf, Nu.nl en Webwereld.

Bron: Telegraaf, Nu.nl en Webwereld
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Marieke Berghuis

publicaties

Gerelateerde artikelen