020 530 0160

Censuur op top level domeinen?

Gepubliceerd op 5 maart 2007 categorieën 

De organisatie die verantwoordelijk is voor het beheer en uitgifte van domeinnamen, de ICANN, is op dit moment bezig met het opstellen van het beleid dat het creëren van toekomstige top level domeinen zal beheersen. De GNSO (Generic Names Supporting Organization binnen de ICANN), laat een voorstel circuleren waarin een beperking is opgenomen voor de keuze van domeinnamen. In het voorstel staat een verbod op alle domeinnamen die ‘haat, racisme, discriminatie van welke soort ook, criminele activiteit, of welk misbruik dan ook van specifieke religies of culturen’ promoten. Het voorstel is op veel verzet gestuit wegens vrees voor censuur door ICANN, onder andere van de NCUC (ICANN’s Non-Commerical Users Constituency).  


Namens de NCUC is inmiddels een alternatief voorstel gedaan. Het voorstel van NCUC neemt een beperking op voor de keuze van domeinnamen wanneer deze in strijd zijn met de nationale wetgeving van het land waar het top level domein geregistreerd wordt, zodoende wordt de toelaatbaarheid van een domeinnaam aan de wet en niet aan een open norm van de ICANN getoetst.  


Lees hier het hele bericht.

Bron: www.planet.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Nicky Nicky van Dorp

publicaties

Gerelateerde artikelen