020 530 0160

CBP treedt voortvarend op tegen deportatiewebsite

Gepubliceerd op 21 mei 2008 categorieën , ,

Tot voor kort waren op de website deportatiemachine.sarava.org. alle persoonlijke gegevens te vinden van politici en ambtenaren die het asielbeleid uitvoeren. De site vermeldde onder andere namen, adressen en telefoonnummers van politici en medewerkers van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en bevatte de aansporing om deze personen “op te zoeken”.


Nadat het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) vorige week van het bestaan van de site op de hoogte werd gesteld heeft is zij een onderzoek begonnen. Hieruit bleek dat de server zich bevond bij een universiteit in Brazilië. Afgelopen maandag heeft het CBP deze universiteit gesommeerd de site per direct ontoegankelijk te maken.


De voortvarende actie van het CBP lijkt te passen bij de grotere focus op handhaving die het college onlangs aankondigde. De vraag is nu of er nog meer van deze acties gaan volgen en welk effect dit zal hebben.


Lees hier het hele bericht.

Bron: www.nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anton Ekker

publicaties

Gerelateerde artikelen