020 530 0160

California maakt wet tegen gebruik RFID

Gepubliceerd op 19 mei 2005 categorieën 

De ‘State Senat’ in California heeft deze week een wet aangenomen (Identity Information Protection Act 2005) die de Staat California en locale overheden verbiedt om identificatiebewijzen met daarin RFID uit te vaardigen. Deze wet is de eerste in zijn soort in Amerika en de ontwikkelingen worden door de federale overheid met Argusogen gevolgd aangezien niet lang geleden is besloten de RFID technologie in paspoorten te gaan gebruiken.


De angst bestaat dat het gebruik van RFID in identificatiebewijzen zal leiden tot een toename van stalking, kidnapping en diefstal van identiteit. Volgens de auteur van de wet is het feit dat de Senaat de wet heeft aangenomen een mijlpaal is in de bescherming van de privacy, de persoonlijke veiligheid en financiële beveiliging.


De wet is gedeeltelijk geïnspireerd op een voorval op een school ergens in California. Het schoolbestuur verplichtte de studenten identificatiebewijzen met RFID te dragen. De ouders van de studenten wisten door een petitie de het schoolbestuur te overtuigen de badges weer af te schaffen.


De Identity Information Protection Act moet nog wel door de ‘State Assembly’ worden goedgekeurd.


Lees hier het volledige bericht.


 

Bron: EFF.org
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Thomas

publicaties

Gerelateerde artikelen