020 530 0160

Burgercoalitie tegen gebruik stemcomputers

Gepubliceerd op 10 juli 2006 categorie├źn ,

‘Wij vertrouwen stemcomputers niet’ is een initiatief van Rob Goringrijp, Peter Knoppers, Anne-Marie Oostveen en Barry Wels. Zij willen dat alle verkiezingen voor gemeenteraad, Provinciale Staten, Tweede Kamer en Europees Parlement zo verlopen dat iedere burger in principe toezicht kan houden op een eerlijk verloop.


De initiatiefnemers zijn niet per se tegen stemcomputers. “We denken dat de baten (makkelijker stemmen tellen, uitkomst sneller bekend) niet opwegen tegen de kosten (stemmentelling niet meer in brede kring te controleren), en dat er dus helemaal geen sprake is geweest van vooruitgang.”


Volgens Gonggrijp is het niet te laat voor een dergelijke actie. “De tijd is rijp dat je mensen kan uitleggen dat het zo niet moet”, aldus Gonggrijp tegenover Webwereld. “In zekere zin is het laat want de machines staan er al, maar tien jaar geleden kon je dit niet uitleggen.”


De website roept op om banners en buttons te plaatsen en mee te doen aan de actie.


Lees hier het hele bericht.


 

Bron: Webwereld, wijvertrouwenstemcomputersniet.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Doran Houthoff

publicaties

Gerelateerde artikelen