020 530 0160

Buma/Stemra: embedden is openbaarmaken en kost 780 euro per stream

Gepubliceerd op 16 juni 2009 categorieën ,

Buma/Stemra kondigde begin dit jaar aan auteursrechtheffingen te gaan innen voor het ‘embedden’ van muziek / webstreams op commerciële websites.

 

Het gaat dan om embedded players voor radio op websites. Een embedded player is een speler die in de website zelf geïntegreerd is. In plaats van dat bijvoorbeeld Windows Media Player apart worden opgestart, opent een player in de site zelf.

 

Het radiostation heeft in de meeste gevallen zelf ook al betaald aan de Buma/Stemra. De houder van de website die via een embedded player verwijst naar het signaal van het radiostation dient volgens de Buma/Stemra opnieuw te betalen. Volgens de Buma/Stemra betreft het hier een secundaire openbaarmaking. Inmiddels is ook bekend wat voor prijskaartje daar aan hangt volgens de Buma/Stemra: 780 euro per stream.

  

Lees hier een bericht over de prijsstelling op Radio.nl, en hier een boze – maar niet onredelijke – reactie van Arnoud Engelfriet.

 

Bron: Radio.nl, Ius Mentis
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Frederik Zuiderveen Borgesius

publicaties

Gerelateerde artikelen