020 530 0160

Britse regering wil dataretentie uitbreiden naar ISP’s

Gepubliceerd op 28 april 2009 categorieën , , ,

De Britse regering wil dat ISP’s en telecomproviders communicatiedata op gaan slaan. Ze willen hiermee de opsporingsmogelijkheden van de politie op peil houden. Volgens Europese regels is de opslag van telefoon- en e-mailgegevens al wel verplicht, maar dit biedt volgens de Britse regering onvoldoende mogelijkheden, sinds er ook veel wordt gecommuniceerd via sociale netwerksites en instantmessagingservices. Het plan om deze verkeersgegevens in een centrale database op te slaan zijn echter geschrapt omdat het teveel gevaar voor de privacy zou opleveren.

Het voorstel van de regering wordt ondersteund met twee miljard pond voor een periode van tien jaar om, onder meer, de ISP’s een vergoeding te geven voor het opzetten van opslagsystemen. Het voorstel ziet op het opbouwen van profielen van de leden van de ISP’s waarin de data van derden die over het netwerk gaat met hun eigen gegevens wordt gematcht. De data zou voor twaalf maanden bewaard moeten worden.

Lees hier het bericht.

Bron: tweakers.net
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Wouter Dammers

publicaties

Gerelateerde artikelen