020 530 0160

Britse overheid wil actievere rol ISP’s om piraterij te bestrijden

Gepubliceerd op 13 februari 2008 categorieën , ,

Gisteren berichtten wij dat de Zweedse BUMA/Stemra een regeling wil treffen met internet providers waardoor het downloaden van muziek gelegaliseerd kan worden.


In Engeland zijn er andere plannen om het illegaal downloaden van films en muziek tegen te gaan.  De Britse overheid wil internet providers verplichten om actief op te treden tegen Britten die illegaal downloaden. Het plan maakt deel uit van de Greenpaper on the creative industries. Het is de bedoeling dat overtreders eerst een waarschuwing krijgen. Bij de tweede inbreuk wordt het internet abonnement opgeschort en na de derde keer wordt het abonnement ontbonden.


Internet providers die niet meewerken zullen worden vervolgd en namen van verdachte abonnees zullen aan de rechterlijke instanties worden verstrekt.


Plannen voor zelfregulering hebben tot nu toe geen resultaat opgeleverd. Wellicht dat de dreigende wetgeving internet providers en de entertainment branche stimuleert om snel met een eigen zelfreguleringsplan te komen.


Lees hier het bericht op Webwereld.nl


 

Bron: Webwereld.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Chloe Chui

publicaties

Gerelateerde artikelen