020 530 0160

Britse overheid stimuleert open source

Gepubliceerd op 27 februari 2009 categorieën ,

De Britse overheid gaat het gebruik van open source software voor publieke diensten actief stimuleren.

Volgens de Britse overheid wordt er voor open source software gekozen indien de verhouding tussen prijs en kwaliteit goed is. Zodoende moeten overheden voorkomen dat ze vastzitten aan bedrijfseigen software, software die eigendom is van één partij.

Experts in de open source software industrie zeggen dat het loslaten van bedrijfseigen software een besparing kan opleveren van ongeveer 600 miljoen pond. Deze besparing heeft voornamelijk betrekking op de aanschaf van licenties.

Het plan van de Britse overheid heeft volgens Ingres, dat onder meer open source databases aan bedrijven levert, meer kans van slagen dat dat van andere overheden. Het plan bevat namelijk duidelijk hoe IT managers in het bezig kunnen komen van open source software.

Ook staatssecretaris Heemskerk wil in Nederland, met het actieprogramma “Nederland Open in Verbinding” (voorheen bekend als OSOSS), overheden meer gebruik laten maken van open source software en open standaarden. Dit plan had oorspronkelijk al eind vorig jaar moeten gebeuren, maar de invoering is (helaas) opgeschoven. Gisteren werd bekend gemaakt dat de kosten zeker 2,5 keer zo hoog uit gaan vallen dan eerst was begroot. In maart geeft de Rijksoverheid een beslissing of de extra kosten worden goedgekeurd.

Lees hier het bericht.

Bron: webwereld.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Wouter Dammers

publicaties

Gerelateerde artikelen