020 530 0160

Britse hacker vecht tegen uitlevering.

Gepubliceerd op 28 juli 2005 categorieën ,

In Londen is gisteren de hoorzitting begonnen, waarin een beslissing zal worden genomen over de uitlevering van een Britse hacker aan de Verenigde Staten. Een 39-jarige werkloze systeembeheerder wordt er van verdacht een kleine honderd Amerikaanse defensiecomputers te hebben gekraakt. De hacker zou er voor hebben gezorgd dat in februari 2002 het defensienetwerk in Washington vierentwintig uur van het internet was afgesloten. De hacker maakte daarbij gebruik van beveiligingslekken in Windows-systemen en verwijderde vervolgens logbestanden, bemachtigde passwords en liet een boodschap achter waarin hij het buitenlandse beleid van de VS vergelijkbaar achtte met terrorisme.


Hoewel de hacker geen terroristisch motief zou hebben en hij geen geheime informatie zou hebben bemachtigd, heeft de VS onlangs toch om zijn uitlevering verzocht. Zijn advocaat is van mening dat hij in het Verenigd Koninkrijk moet worden berecht, omdat de VS geen uitleveringsverdrag hebben getekend.


Lees hier het hele bericht.

Bron: tweakers.net
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen