020 530 0160

Brein overtreedt de wet

Gepubliceerd op 26 augustus 2004 categorieën ,

Brein overtreedt de wet door gebruikers van P2P-software waarschuwingen te zenden. De anti-piraterij organisatie Brein meldt gebruikers van het p2p-programma Kazaa sinds begin deze maand dat het gebruik van P2P-software strafbaar kan zijn. Dat doet Brein door gebruik te maken van de mogelijkheid die de P2P-programma´s bieden om andere gebruikers berichten te sturen.


Tegenover WebWereld heb ik hierover het volgende opgemerkt:


“Je mag als organisatie niet zomaar systematisch persoonsgegevens opzoeken om overtredingen van het auteursrecht op te sporen.”


Bovendien meldt WebWereld het volgende.


“Verder wijst Alberdingk Thijm – die Kazaa in de rechtszaal al diverse malen met succes heeft verdedigd – op de gebruikersvoorwaarden van Kazaa. “De handelwijze van Brein is in strijd met de voorwaarden van Kazaa. Daarin staat onder meer dat de gebruiker geen verkeer zal monitoren of zoekopdrachten zal doen om informatie over individuele gebruikers te verzamelen. “Dat doet Brein duidelijk wel.””


Brein is niet onder de indruk van de juridische bezwaren.


Lees hier het bericht.

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Christiaan Alberdingk Thijm

publicaties

Gerelateerde artikelen