020 530 0160

Boost van 755 miljoen euro voor Europese filmindustrie

Gepubliceerd op 12 februari 2007 categorieën 

Gisteren ging het nieuwe MEDIA 2007-programma van de EU van start. MEDIA, het audiovisuele steunprogramma van de Europese Unie, ontwikkelt en versterkt de Europese filmindustrie reeds 16 jaar. Met het MEDIA 2007 programma  wordt 755 miljoen euro uitgetrokken voor de Europese filmindustrie, gespreid over de komende zeven jaar. Het is de bedoeling dat MEDIA 2007 het concurrentievermogen van de Europese audiovisuele sector vergroot door een betere toegang tot financieringsmiddelen en een verhoogd gebruik van digitale technologieën.

Per jaar worden honderden nieuwe Europese filmprojecten financieel gesteund door de Europese Commissie, en de helft van de Europese films in de filmzalen wordt vertoond met de steun van de Commissie. De 755 miljoen euro waarin MEDIA 2007 voorziet, is bestemd voor activiteiten in de fasen vóór en na de filmproductie en zal worden verdeeld over vijf actiepunten: opleiding, ontwikkeling, distributie, promotie en proefprojecten (met bijvoorbeeld nieuwe media).


Lees hier het hele bericht. 

Bron: Europese Commissie / Information Society
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Nicky Nicky van Dorp

publicaties

Gerelateerde artikelen