020 530 0160

Boete van 500 euro voor ‘kampbeul-tweet’

Gepubliceerd op 23 augustus 2016 categorieën , ,

Raadslid Petermann van de gemeente Heerlen is veroordeeld tot een geldboete van 500 euro voor belediging van de officier van justitie die betrokken was bij de strafzaak tegen zijn partijgenoot Jos Van Rey. In een tweet vergeleek hij de officier met een kampbeul in Auschwitz en wenste hij haar dood: “Ik hoop dat Anja Janssen-De Boer, oftewel ‘de Irma Grese van het OM’, nog vanavond verongelukt”.

De rechtbank achtte de tweet zeer beledigend en is van oordeel dat Petermann hiermee geen bijdrage leverde aan een maatschappelijk debat, zoals hij ter verdediging aanvoerde. Petermann kon daarom geen beroep doen op het recht op een vrije meningsuiting. De rechtbank woog verder zwaar mee dat Petermann in zijn tweet de verwensing uitsprak dat de officier van justitie dezelfde dag nog zou verongelukken.

Veroordeling Van Rey

Van Rey werd in juli veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur. De rechtbank oordeelde dat Van Rey zich heeft laten omkopen door projectontwikkelaar Van Pol met onder meer reizen naar vastgoedbeurzen, en dat hij zich schuldig had gemaakt aan stembusfraude. Van Rey werd vrijgesproken van witwassen.

Bron: rechtspraak.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Marieke Neervoort

publicaties

Gerelateerde artikelen