020 530 0160

Blooming in Bergen niet blij met Gordons Blooming in Blaricum

Gepubliceerd op 25 februari 2014 categorie├źn 

Zanger Gordon is voornemens een koffietent genaamd Blooming te beginnen in Blaricum, maar hier is het hotel genaamd Blooming niet blij mee. Het hotel heeft Gordon aangesproken: als Gordon zijn naam niet zal veranderen, zal Blooming een kort geding starten.

Op grond van artikel 5 Handelsnaamwet is het verboden een handelsnaam te voeren die identiek is aan of overeenstemt met de handelsnaam die reeds door een ander rechtmatig wordt gevoerd, indien door de aard en/of de vestigingsplaats van de ondernemingen, gevaar voor verwarring bij het publiek bestaat.

Hoewel de handelsnaam van Gordons onderneming identiek is aan die van het hotel Blooming en beide ondernemingen zich bezighouden met horeca-activiteiten, is het maar de vraag of er tussen het hotel Blooming en Gordons Blooming gevaar voor verwarring bij het publiek bestaat. Hierbij dient immers ook naar de vestigingsplaats van beide ondernemingen te worden gekeken.

Het hotel Blooming is geen landelijk opererende keten en het is alleen in Bergen gevestigd, terwijl Gordons zaak is gelegen in Blaricum. Waarschijnlijk zal de zaak van Gordon meer klanten uit het hele land aantrekken, aangezien Gordon een bekende Nederlander is en fans wellicht speciaal naar zijn koffiezaak zullen komen. Daarnaast biedt het hotel Blooming hotelovernachtingen en zaalverhuur aan, terwijl Gordons Blooming een koffietent is.

Gelet op deze geografische ligging van beide ondernemingen en de verschillende aard van hun horeca-activiteiten, kan naar mijn mening zonder bijkomende omstandigheden niet worden aangenomen dat er verwarringsgevaar bij het publiek te duchten is. Gordon hoeft de naam van zijn koffietent dus niet gelijk te wijzigen, maar kan eerst de juridische stappen van Blooming afwachten.

Bron: nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Harmke

publicaties

Gerelateerde artikelen