020 530 0160

Binnenkort: notificaties direct op je netvlies!

Gepubliceerd op 7 februari 2018 categorieën ,

Op de Amerikaanse tech website the Verge verscheen afgelopen maandag een ‘hands on’ filmpje met betrekking tot Intel’s nieuwe ‘slimme bril’ genaamd Vaunt. Wat de bril zo bijzonder maakt, is dat het informatie, zoals meldingen, direct op je netvlies kan projecteren. Eerst zien, dan geloven? Bekijk het filmpje hier:

youtube_filmpje_replace

Intel opent later dit jaar een ‘early access program’, waarmee software ontwikkelaars alvast aan de slag kunnen gaan. Wanneer de bril gelanceerd wordt is overigens nog onduidelijk. 

Een kleine privacy-rechtelijke noot: Intel geeft in het filmpje aan dat ‘data het nieuwe goud’ is, maar belooft geen biometrische data te gaan verzamelen. Op zich interessant, aangezien er wel biometrische data vereist is om de berichten op je netvlies weer te geven (je ogen dienen hiervoor immers te worden ingelezen, anders kan het beeld niet goed worden weergegeven). Hoe Intel hier precies mee om zal gaan, blijft gissen, maar het zal in de toekomst hoe dan ook een interessante discussie teweeg brengen.

Bron: the Verge
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Mike Landerbarthold

publicaties

Gerelateerde artikelen