020 530 0160

Bijna overeenstemming over ‘code of conduct’ internetdiensten in China

Gepubliceerd op 8 augustus 2008 categorieën , ,

In de aanloop naar de Olympische Spelen hebben Google, Yahoo en Microsoft aangekondigd dat er bijna overeenstemming is bereikt over een code of conduct voor het zaken doen in China en andere landen die het internet censureren. Zij schrijven dit in een brief aan de commissie voor Human Rights van de Amerikaanse senaat. Belangrijke punten zijn uiteraard principiële afspraken over het stimuleren van de vrijheid van meningsuiting en het recht op privacy en richtlijnen voor het naleven van deze principes.


De drie bedrijven zijn sinds 2007 in samenwerking met Vodafone en France Telecom bezig met het opstellen van de code. Aanleiding hiervoor is de kritiek die met name Yahoo te verduren kreeg nadat het de identiteit van een journalist bekend had gemaakt aan de Chinese overheid. Deze journalist werd vervolgens veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf.


Google heeft reeds aangegeven dat het in geen geval gevoelige informatie zal verstrekken aan de Chinese overheid over Amerikaanse atleten, journalisten en touristen die in China gebruik maken van het internet, tenzij het Amerikaanse recht hiertoe verplicht.


Lees hier het hele bericht.


Lees hier de brief van Yahoo!

Bron: CNETnews.com
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anton Ekker

publicaties

Gerelateerde artikelen