020 530 0160

Bijna helft van muziekdownloads gaat via mobieltje

Gepubliceerd op 14 januari 2009 categorieën , , ,

Veertig tot vijfenveertig procent van alle muziekdownloads van de artiesten die bij platenmaatschappij Universal onder contract staan, gebeurt via de mobiele telefoon. Volgens Rio Caraeff, topman bij Universal, zal de verkoop ‘over-the-air’, via mobiele technologie, steeds belangrijker worden voor platenmaatschappijen. Caraeff is van mening dat platenmaatschappijen het in steeds grotere mate moeten hebben van een grote diversiteit aan inkomstenbronnen. Dit zei hij in een interview met Cnet.


Gebruikers van de iPhone kunnen sinds kort – naast via WiFi – ook direct via het 3G netwerk muziek downloaden via iTunes. Ook op de T-Mobile G1, de eerste telefoon met het Open Source besturingssysteem Android van Google, kan muziek gedownload worden. Dit zal echter eerst alleen nog via WiFi kunnen. Universal heeft Amazon.com geholpen met het opzetten van een verkoopkanaal voor de Android telefoon. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een van de grootste externe bronnen van muziekdownloads van Amazon.com.


Lees hier het bericht.

Bron: www.tweakers.net
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Wouter Dammers

publicaties

Gerelateerde artikelen