020 530 0160

Beveiligingsbedrijf signaleert meer cyberspionage in bedrijfsleven

Gepubliceerd op 17 januari 2008 categorieën 

Volgens beveiligingsbedrijf SANS is de praktijk van digitale spionage overgewaaid van de publieke naar de private sector. Niet alleen staten bespioneren elkaar door in te breken op computersystemen. Steeds vaker zijn het, veelal internationaal opererende, ondernemingen. Bij internationale zakelijke contacten moet spionage extra informatie opleveren voor aan de onderhandelingstafel, zegt Alan Paller, directeur van de onderzoekstak van SANS.


‘Als je in het buitenland woont en je wilt zaken doen met een groot Amerikaans bedrijf, dan wil je de best mogelijke deal bereiken. We zien steeds vaker bewijs dat mensen zijn betaald om in te breken in computers van bedrijven en van hun accountants, consultants en advocaten. Zij hopen daar informatie te vinden die zij in hun voordeel kunnen gebruien’, aldus Paller.


Veel hackers zouden gebruik maken van phishing-aanvallen. Ze hopen dat werknemers attachements openen die van collega’s lijken te komen. In werkelijkheid openen zij daarmee de deur tot het systeem, waarna de inbrekers zonder tegenstand binnenwandelen.


De traditionele beveiliging wordt steeds meer op de proef gesteld door mobiele diensten en thuiswerkplekken die toegang bieden tot zakelijke netwerken.


Lees hier het hele bericht.

Bron: webwereld.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen