020 530 0160

Berec adviseert over netneutraliteit

Gepubliceerd op 8 juni 2016 categorieën , ,

Berec, het Europees verband van telecommunicatietoezichthouders, heeft concept richtsnoeren gepubliceerd over hoe nationale toezichthouders dienen om te gaan met de nieuwe Europese netneutraliteitsregels. De richtsnoeren liggen ter consultatie voor aan betrokkenen en de definitieve versie zal uiterlijk op 30 augustus 2016 worden gepubliceerd.

De interpretatie van de regels van Berec wijkt op punten af van de interpretatie van minister Kamp van Economische Zaken. Zo is zero rating, inhoudende dat bepaalde internetsoorten door providers worden vrijgesteld van dataverbruik, volgens de minister niet toegestaan onder de nieuwe regels: “Inmiddels ben ik tot de conclusie gekomen dat zowel negatieve als positieve prijsdiscriminatie altijd afbreuk doet aan de rechten van de eindgebruiker zoals bedoeld in de verordening.” Berec stelt in haar richtsnoeren echter dat zero rating onder voorwaarden is toegestaan. Over de discrepantie tussen de interpretaties heeft Tweakers ons om commentaar gevraagd, lees het hele artikel op Tweakers.net hier.

Bron: berec.europa.nu
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Nina Lodder

publicaties

Gerelateerde artikelen