020 530 0160

Beoordeling meldingen Notice and Take Down mogelijk door politie en justitie

Gepubliceerd op 27 oktober 2005 categorieën ,

Uit een rapport dat de digitale burgerrechtenorganistatie Bits of Freedom vandaag heeft openbaargemaakt blijkt dat de basis voor het Notice and Take Down systeem om strafbare en onrechtmatige inhoud op internet te bestrijden wordt gevormd door een vertrouwelijk Haalbaarheidsonderzoek Notice and Take Down dat al in augustus 2004 in opdracht van het ministerie van justitie en de NLIP is opgesteld.


Binnen het NTD systeem krijgen providers een dwingend advies materiaal te verwijderen. Volgens het haalbaarheidsonderzoek zullen de beoordelingsorganen die de meldingen bij het Centrum voor Notice and Take Down gaan toetsen in veel gevallen geheel of gedeeltelijk bestaan uit vertegenwoordigers van politie en justitie. Deze keuze staat op gespannen voet met de gewenste onafhankelijkheid van de beoordelingen die in hetzelfde haalbaarheidsonderzoek wordt genoemd

Het rapport  maakt een uitzondering voor gevoelige en zeer complexe zaken en auteursrechtschendingen. Opsporings- en vervolgingsinstanties kunnen daarvoor hulp inroepen.


Lees hier het rapport

Bron: Bits of Freedom
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Doran Houthoff

publicaties

Gerelateerde artikelen