020 530 0160

Bel-me-niet register en spamverbod voor bedrijven

De Telecommunicatiewet is gewijzigd. Deze wijziging heeft onder meer tot gevolg dat het zonder voorafgaande toestemming toezenden aan bedrijven van ongevraagde communicatie voor commerciële, ideële of charitatieve doeleinden door middel van elektronische berichten, niet langer is toegestaan. De regeling geldt vanaf 1 juli 2009.


De nieuwe regeling sluit daarmee aan bij het reeds bestaande verbod op het toezenden van dergelijke berichten aan natuurlijke personen. Om het zakelijk verkeer niet teveel te belemmeren, wordt echter een uitzondering gemaakt op het gebruik van e-mailadressen waarvan duidelijk is aangegeven dat deze juist voor ongevraagde e-mail met commerciële, ideële of charitatieve doeleinden zijn bedoeld.


Verder wordt een wettelijk bel-me-niet register ingevoerd. Consumenten kunnen zich in het register laten opnemen. Zij mogen dan niet langer door telemarketeers worden benaderd. Tijdens gesprekken moet de telemarketeer er ook op wijzen dat het register bestaat. De OPTA zal toezicht houden op de naleving van het register.


Verder heeft de wetswijziging tot gevolg dat consumenten een abonnement voor bijvoorbeeld internet, mobiele of vaste telefonie, wanneer dit na de eerste contractperiode afloopt, per maand kunnen opzeggen.


Lees hier het volledige bericht.

Bron: emerce.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Thomas

publicaties

Gerelateerde artikelen