020 530 0160

Autozoekmachine aangeklaagd?

Gepubliceerd op 27 september 2007 categorieën , ,

Na de zaak over huizenzoeksite Jaap.nl, mogelijk wederom een zaak die betrekking heeft op zoekmachines. Dit keer gaat het om auto’s.


Wegener is de eigenaar van de website autotrack.nl. Op deze website kan men zoeken naar occasions. Er is een aantal andere websites die net als de website van Wegener ook occasions aanbieden. Het aanbod kan per website verschillen. De website van Innoweb, gaspedaal.nl, speelt hierop in. De zoekmachine op de website doorzoekt verschillende autosites, waaronder autotrack, en presenteert een totaaloverzicht.


Wegener heeft Innoweb gedreigd met een kort geding omdat zij meent dat deze handelwijze inbreuk maakt op haar databankrechten en auteursrechten. Deze inbreuk zou bestaan uit het overnemen van informatie en afbeeldingen afkomstig van autotrack.nl. Innoweb is zich van geen kwaad bewust en meent op basis van de huidige jurisprudentie niets verkeerd te doen.


Lees hier het volledige bericht. 


Bron: hccmagazine.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Thomas

publicaties

Gerelateerde artikelen