020 530 0160

AuroraCoin – nieuw financieel fiasco voor IJsland?

Gepubliceerd op 26 maart 2014 categorieën 

IJsland heeft sinds korte een eigen virtuele valuta: de auroracoin. De auroracoin is een virtuele valuta, net zoals de bitcoin. In tegenstelling tot de bedenker van bitcoin, is de bedenker van auroracoin niet anoniem. Baldur Friggjar Óðinsson bedacht het innovatieve initiatief, mede naar aanleiding van de strikte kapitaalcontrole die vanwege de financiële crisis nog steeds van kracht is in IJsland.

 

Het verschil zit hem in de distributie van de auroracoin. Elke IJslander kan 31,8 auroracoin claimen via claim.auroracoin.org. Daarvoor hebben IJslander overigens 4 maanden de tijd, waarna de resterende auroracoins opnieuw verdeeld worden onder de bevolking.

 

Voorlopig ziet het er niet naar uit dat er na het IceSave-drama een nieuw financieel fiasco dreigt voor IJsland. De waarde van de auroracoin verminderde na de zogenaamde Airdrop – het proces waarbij IJslanders de coins kunnen claimen – met 50%, maar inmiddels is de daling een halt toegezegd. Het blijft natuurlijk de vraag of de auroracoin een succes gaat worden. In ieder geval is het idee van een virtuele valuta die (in ieder geval bij de uitgifte ervan) gebonden is aan een nationaliteit, een interessante noviteit.

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen