020 530 0160

Arrestatie na YouTube filmpje

Gepubliceerd op 20 maart 2009 categorie├źn 

Na ontvangst van een aantal tips ten aanzien van een filmpje op YoutTube, besloot de politie een 20 jarige man uit Utrecht op te pakken. Op het betreffende filmpje was te zien hoe deze man een 14-jarige plaatsgenoot een aantal trappen in de buik en rug gaf, terwijl deze op de grond lag.

Opmerkelijk is dat tegen deze mishandeling door het slachtoffer geen aangifte is gedaan. Tijdens de zitting bleek dat dit uit angst voor represailles was. De Officier van Justitie is toch tot vervolging over gegaan gezien de ernst van het geweld.

De advocaat van de 20 jarige man wees er nog op dat zijn client zich had ingespannen om het filmpje verwijderd te krijgen van het internet. Dit omdat hij nu weer goed om gaat met de 14-jarige jongen. Dat de rechter dit argument niet heeft laten meewegen in het vaststellen van de straf (80 uur werkstraf, conform eis) is naar mijn mening niet zo vreemd. Welke dader zou immers niet graag het bewijs van zijn misdrijf willen vernietigen?

Lees hier het volledige bericht.

Bron: nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Thomas

publicaties

Gerelateerde artikelen