020 530 0160

Apple heeft Google Voice wel geweigerd

Gepubliceerd op 21 september 2009 categorie├źn , ,

Ondanks aanhoudende ontkenning van Apple, meent Google dat Apple haar applicatie Google Voice wel degelijk heeft geweigerd. “Apple heeft ons laten weten dat het de toepassing heeft geweigerd omdat het de belfunctionaliteit van de iPhone dupliceert,” schrijft Google aan de Amerikaanse telecomtoezichthouder FCC. Volgens Apple zou Google Voice met haar applicatie consumenten in verwarring kunnen brengen. Dit schijnt een van de standaardredenen voor de weigering van iPhone-applicaties te zijn. Apple weigerde om dezelfde redenen eerder ook al een internetbelapplicatie voor de iPhone van een andere partij.

Waarschijnlijker is dat Apple de internetbelapplicatie weigert vanwege de samenwerking met telecombedrijf AT&T. De applicatie Google Voice biedt iPhone-gebruikers namelijk de mogelijkheid om goedkoop of gratis te bellen en sms’en, binnenkomende gesprekken te laten doorschakelen naar verschillende andere telefoonnummers en voicemails te ontvangen als tekstberichten. Een dergelijke dienst zal de inkomsten uit telefoon- en sms-verkeer voor AT&T naar verwachting ondermijnen.

 

De FCC heeft naar aanleiding van de weigeringen van Apple een onderzoek ingesteld naar het toelatingsbeleid van Apple ten aanzien van applicaties van derden. De telecomwaakhond wil weten of Apple en AT&T samenwerken om aanbieders van concurrerende diensten uit de Apple Apps Store te weren.

 

Apple heeft laten weten dat het Google Voice niet heeft geweigerd, maar dat het de toepassing “nog bestudeert”.

Bron: Nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Martine Wubben

publicaties

Gerelateerde artikelen