020 530 0160

Anoniem online winkelen met je creditcard

Gepubliceerd op 18 juni 2007 categorieën , ,

Met de nieuwe dienst van a.K.a Card kan nu onder pseudoniem worden gewinkeld op internet, waarbij toch betaald kan worden met een creditcard. Het Amerikaanse bedrijf geeft gebruikers van de nieuwe dienst de mogelijkheid om via een nep-identiteit, die gekoppeld is aan hun echte creditcard account, aankopen te doen. Zodoende wordt de echte identiteit niet onthult. De dienst is legaal, zo stelt security.nl, omdat de financiële instelling die de creditcardgegevens uitgeeft, de alternatieve aan de echte identiteit kan koppelen.


Voordeel van de dienst is, zo stelt Arnoud Engelfriet van iusmentis, dat webwinkels niet weten wie wat bij hen koopt. Nadeel is dat a.K.a Card precies weet wie waar koopt en zo evenveel informatie verzamelt als de creditcardmaatschappijen. Blijkens de website van a.K.a Card is dit laatste echter niet het geval, alleen de uitgever van de creditcard weet de echte identiteit van de koper. Maar hoe gaat men dan een overeenkomst met het bedrijf aan? Inderdaad, bij een kleine proef blijkt dat men toch echt de ware identiteit zal moeten opgeven en bij een flink klantenbestand zijn de gegevens die zo worden verzameld goud waard.


Lees hier het hele bericht.


 

Bron: www.security.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen