020 530 0160

Amerikaanse rechter: Veoh niet aansprakelijk voor inbreukmakende content

Gepubliceerd op 15 september 2009 categorieën , ,

Het US District Court California heeft bepaald  dat user-generated videosite Veoh in aanmerking komt voor bescherming onder de Safe Harbor-bepaling uit de DMCA. Veoh verwijderde inbreukmakend materiaal promp nadat zij daarvan in kennis was geteld en de site maakte bovendien gebruik van filtersoftware om het uploaden van inbreukmakend materiaal te verhinderen. Hiermee had Veoh volgens de rechter aan alle verplichtingen voldaan.

Met betrekking tot de stelling van Universal Music dat Veoh geen beroep zou kunnen doen op Safe Harbor, omdat de site op de hoogte was van de plaatsing van inbreukmakend materiaal overwoog de rechter dat het algemeen bekend dat bij de meeste sites waar gebruikers materiaal kunnen plaatsen, een aanzienlijk deel auteursrechten schendt. Als dat genoeg zou zijn om de Safe Harbor-regel buiten werking te stellen, zou deze bepaling zijn doel verliezen.

Lees hier de uitspraak

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Doran Houthoff

publicaties

Gerelateerde artikelen