020 530 0160

Amerikaanse ministerie van Justitie en Google weer bij de rechter

Gepubliceerd op 15 maart 2006 categorieën , ,

Gisteren diende de rechtzaak van het Amerikaans ministerie van Justitie tegen Google. Het ministerie heeft logfiles van één week gevorderd van Google, welke Google heeft geweigerd te overhandigen.  De logfiles omvatten miljoenen zoekopdrachten van Google-gebruikers. Het ministerie vorderde de gegevens om daarmee te kunnen bewijzen dat controle op naleving van de Child Online Protection Act, in tegenstelling tot hetgeen de Supreme Court daarover beweert, wel mogelijk is. De Child Online Protection Act heeft als doel kinderen te behoeden voor “ongepaste” content op internet. Google gaf bij de weigering aan het verzoek onredelijk te vinden en niet te verwachten dat de informatie nuttig zou blijken te zijn.


Het ministerie van Justitie heeft naast logfiles van Google, ook logfiles van Yahoo en Microsoft gevorderde. Laatstgenoemden hebben de files wel afgestaan.


Het ministerie van Justitie heeft de vordering iets aangepast: de logfiles mogen worden geanonimiseerd en er hoeven minder gegevens aangeleverd te worden. Door deze aanpassingen zegt de federale rechter geneigd te zijn inzage te verlenen in een deel van de Google web index maar niet in de zoekcommando’s van de Google-gebruikers.


 Lees hier het hele bericht. Zie hier ook voor eerdere berichtgeving over dit onderwerp op deze site.


 

Bron: CNet News.com
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anne-Jel Hoelen

publicaties

Gerelateerde artikelen