020 530 0160

Amerikaanse legerwebsites lekken zelf meeste geheimen

Gepubliceerd op 21 augustus 2007 categorieën 

Uit een intern onderzoek van de Amerikaanse Defensie blijkt dat het niet de webloggers zijn die de meeste gevoelige informatie over militaire operaties lekken. De officiële sites van het Amerikaanse leger zijn zelf de hoofdschuldige, aldus het onderzoek.


De onderzoeksgegevens werden openbaar gemaakt op aandringen van de elektronische burgerrechtenorganisatie Electronic Frontier Foundation (EFF). Deze organisatie verzet zich al langer tegen censuur van online dagboeken van Amerikaanse militairen.


Het leger besloot in mei dat soldaten hun weblogberichten vooraf moeten laten goedkeuren door hun leidinggevenden, om te voorkomen dat zij details over militaire operaties zouden prijsgeven. Ook blokkeerde Defensie de toegang tot onder meer videosite Youtube en netwerksite Myspace.


Ook het Nederlandse leger bepaalde in maart dat er scherper toezicht gehouden zou worden op de online activiteiten van uitgezonden militairen. Aanleiding vormden toen, naast de veiligheid, een aantal racistisch getinte berichten op weblogs van soldaten in Afghanistan.Lees hier het hele bericht


Bron: www.wired.com
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen