020 530 0160

Amerikaans rapport: botnets zijn ‘electronic weapons of mass destruction’

Gepubliceerd op 12 december 2008 categorieën , ,

Het Amerikaanse Hoover Institute waarschuwt in een nieuwe publicatie voor het gevaar van ‘cyber warfare’. In het rapport wordt onder andere verwezen naar Estland, dat in 2007 werd getroffen door een cyberaanval die toen bijna de hele digitale infastructuur van het land plat legde. Volgens het instituut – volledige naam  Hoover Institution on War, Revolution and Peace, Stanford University – zijn botnets zo gevaarlijk dat ze gezien moeten worden als ‘electronic weapons of mass destruction’.


De auteurs van het rapport vragen het Congres om wetgeving die het makkelijker maakt om botnetbeheerders op te sporen. Ook willen ze dat domeinregisters hun klanten verplichten om correcte informatie bij registratie van een domein op te geven. Mocht de politiek de adviezen uit het rapport negeren, dan zijn de gevolgen niet te overzien. “Een PC kan de mobiele communicatie in een stad ontregelen, een botnet kan hetzelfde voor de hele VS doen.”


Lees het rapport hier, lees het bericht op Security.nl hier.

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Frederik Zuiderveen Borgesius

publicaties

Gerelateerde artikelen