020 530 0160

Alles is nieuws, zelfs een dagvaarding

Gepubliceerd op 11 november 2008 categorie├źn ,

In het vonnis in de zaak tussen Essence cs en de Stichting De Stelling cs overweegt de voorzieningenrechter van de rechtbank te Den Bosch onder meer dat:


De dagvaarding (de dagvaarding in deze zaak, red.) is (..) een nieuwsfeit waarvan de kennisneming door het publiek bijdraagt tot beter begrip van het ter openbare terechtzitting verhandelde en uiteindelijk van dit vonnis. Nu de dagvaarding reeds ter inzage heeft gelegen bij de centrale informatiebalie van de rechtbank, waar een ieder kennis heeft kunnen nemen van de inhoud daarvan en Essence cs (in vonnis staat abusieveklijk De Stelling cs, red.) ook overigens niet hebben onderbouwd welk (spoedeisend) belang zij hebben bij hun vordering tot het verwijderen en verwijderd houden van de inhoud van de dagvaarding en overige processtukken op www.stelling.nl en in uitgaven van Kleintje Muurkrant zullen deze vorderingen worden afgewezen.”

Waar het ging het eigenlijk om?

Stichting De Stelling is domeinnaamhoudster van www.stelling.nl en exploiteert de gelijknamige website. Zij geeft eveneens het blad “Kleintje Muurkrant” uit. 

Essence cs geeft trainingen op het gebied van de ontwikkeling van persoonlijke capaciteiten door middel van diverse communicatietechnieken.


De stichting had op haar website en in haar Kleintje Muurkrant een aantal artikelen geplaatst, waarin de auteurs zich zeer kritisch uitlieten over Essence.


Essence was van die artikelen niet gecharmeerd en had Stichting cs gesommeerd deze artikelen te verwijderen, hetgeen niet gebeurde.

Nadat Stichting cs waren gedagvaard, hebben zij de dagvaarding en kennelijk andere stukken op de website en in het krantje geplaatst.


De voorzieningenrechter wijst met de gebruikelijke motivering in dit soort perspublicatie zaken alle vorderingen af.


Lees hier het hele bericht.

Bron: boek9.nl en rechtspraak.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Menno Heerma van Voss

publicaties

Gerelateerde artikelen