020 530 0160

Algemene voorwaarden muzieksites

Gepubliceerd op 6 november 2006 categorieën ,

De Consumentenbond heeft aangegeven dat niet alle door de muziekindustrie als legaal aangemerkte muziek webwinkels ook daadwerkelijk niet de wet overtreden. Hoewel bepaalde onderzochte winkels wel vergoedingen ten behoeve van auteurs-en naburiggerechtigden afdragen, handelen sommigen volgens de Consumentenbond in andere opzichten niet in overeenstemming met de wettelijke regels. Dit zou blijken uit het feit dat zij in hun algemene voorwaarden astellen geen garantie te geven dat bij de door hun aangeboden muziek geen inbreuk wordt gemaakt op intellectuele eigendomsrechten. Volgens de bond zou deze bepaling vooral gericht zijn op de mogelijkheid dat de op de site aangeboden muziek niet met toestemming van de auteurs- en naburig rechten via de site kan worden gedownload.


Ook zouden bepalingen omtrent gegevensverstrekking van klantgegevens aan anderen in strijd zijn met de Wet bescherming persoonsgegevens.


Lees hier het hele bericht.

Bron: Automatiseringsgids
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anne-Jel Hoelen

publicaties

Gerelateerde artikelen