020 530 0160

Ajax werft FIFA-kampioen als e-sporter

Gepubliceerd op 26 september 2016 categorieën 

Ajax heeft als eerste Nederlandse voetbalclub een e-sporter gecontracteerd. Koen Weijland, vijfvoudig Nederlands kampioen en nummer 1 van de wereld in 2010, 2011 en 2015, zal dit seizoen op verschillende (inter)nationale FIFA-toernooien spelen onder de vlag van Ajax. Weijland heeft rugnummer 39 toegewezen gekregen.

Ajax hoopt hiermee zijn jonge Ajax-supporters beter aan zich te binden. “Koen is meervoudig FIFA-kampioen, inspireert de jeugd, heeft een persoonlijkheid die past bij onze club en is een groot Ajax-fan. Genoeg redenen om blij te zijn met onze samenwerking. Daarnaast zijn we als club altijd op zoek naar nieuwe wegen om onze jonge fans nog beter aan ons te binden. En daar sluit dit initiatief goed op aan. Mede omdat we Koen niet alleen steunen tijdens grote toernooien, maar ook samen met hem activiteiten voor onze fans gaan organiseren. Daarbij vinden wij het belangrijk om zowel het digitale speelplezier te vergroten, als de jeugd te stimuleren om zelf te gaan voetballen. Die twee werelden kunnen prima samengaan en elkaar zelfs aanvullen”, aldus directeur Edwin Van der Sar.

Bron: Ajax.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Harmke

publicaties

Gerelateerde artikelen