020 530 0160

AG: lidstaten EU mogen gebruik verkeersgegevens voor civielrechtelijke handhaving verbieden

Gepubliceerd op 20 juli 2007 categorieën , ,

In een zaak tussen de Spaanse auteursrechtorganisatie Productores de Música de España (Promusicae) tegen Telefónica Spanje heeft de Spaanse rechter de volgende prejudiciële vraag gesteld: 


Is het de lidstaten (…) toegestaan om te bepalen dat operatoren van elektronische communicatienetwerken en -diensten, telecomproviders en hostingproviders de verbindings- en verkeersgegevens betreffende elektronische communicaties die tijdens de verstrekking van een dienst van de informatiemaatschappij tot stand zijn gebracht, slechts ten behoeve van een strafrechtelijk onderzoek of ter bescherming van de openbare of de nationale veiligheid, en dus niet ten behoeve van civiele procedures, dienen te bewaren en ter beschikking te stellen?


Advocaat-Generaal Kokott komt in haar conclusie tot de slotsom dat het inderdaad met het gemeenschapsrecht verenigbaar is indien lidstaten het verstrekken van persoonsgebonden verkeersgegevens voor civielrechtelijke doeleinden uitsluiten.


Lees hier het hele bericht.

Bron: www.boek9.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anton Ekker

publicaties

Gerelateerde artikelen