020 530 0160

adidas staat ten onrechte op haar strepen…

Gepubliceerd op 29 maart 2005 categorieën ,

Het Hof Den Bosch heeft vandaag arrest gewezen in een reeds langlopend geschil tussen adidas en verschillende textielaanbieders waaronder C&A, H&M en Zeeman, over de vraag – kort samengevat – of adidas zich op grond van haar bekende drie-strepen merk kan verzetten tegen het gebruik van twee strepen op kleding. Na door de Rechtbank te Breda in het gelijk te zijn gesteld, oordeelt het Hof te Den Bosch thans dat adidas dat niet kan:” Aan adidas kan worden toegegeven dat bij deze vergelijking punten van overeenstemming zijn aan te wijzen: het gaat in beide gevallen om een aantal parallelle, verticale strepen van gelijke breedte langs de zijkant van de kledingstukken in een ten opzichte van de ondergrond contrasterende kleur. Anders dan adidas acht het hof evenwel het verschilpunt tussen merk en teken niet marginaal maar wezenlijk omdat het verschil direct opvalt: het beeldmerk betreft immers drie strepen, terwijl het teken steeds uit twee strepen bestaat. Dit essentiële, want in het oog springende verschil verhindert naar het oordeel van het hof dat er sprake is van een zodanig mate van overeenstemming tussen het beeldmerk van adidas en het teken zoals dit door Marca en C&A is gebruikt dat daardoor gevaar voor verwarring bestaat (…)”  


De verklaringen voor recht over het toegestane gebruik van twee strepen die in reconventie door de textielaanbieders waren gevorderd zijn door het Hof afgewezen. Het Hof oordeelt dat omdat de beschermingsomvang van een merk geen statisch gegeven is, een verklaring voor recht van een dermate algemene strekking als gevorderd, niet kan worden toegewezen.


Al met al in meerdere opzichten dus een belangrijke uitspraak op het gebied van merkenrecht. Zodra de gehele uitspraak is ingescand zal deze hier worden opgenomen.  


 

Bron: rechtspraak.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen