020 530 0160

Aanpak van SMS-spelletjes?

Gepubliceerd op 19 november 2007 categorieën ,

Eerder dit jaar deed de FIOD-ECD een inval bij de vier RTL-zenders en SBS waarbij administratie inzake belspelletjes in beslag werd genomen. De inval vond plaats omdat de Tv-zenders niet zouden voldoen aan de Gedragscode Promotionele Kansspelen (“Code”). De inval heeft er toe geleid dat RTL per 1 november van dit jaar en SBS per vandaag geen belspelletjes meer uitzenden.


De SP, groot voorstander van het aanpakken van belspelletjes, wil dat nu ook SMS-spelletjes worden aangepakt. Het gaat om Tv-programma’s waarbij een kijker iets kan winnen door een SMS te sturen. Volgens de SP voldoen deze spelletjes niet aan de Code. Bovendien zouden vaak meerdere berichtjes moeten worden verstuurd voordat de deelname wordt bevestigd. De kosten kunnen zo volgens de SP aardig oplopen.


Naast Tv-programma’s moeten ook datingsites worden aangepakt. Indien een SMS wordt gestuurd naar een datingsite, ontvangt de verzender de hele dag SMS-berichten terug, hetgeen geld kost. Bovendien kom je er moeilijk vanaf, aldus de SP.


Lees hier het volledige bericht.


 

Bron: nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Thomas

publicaties

Gerelateerde artikelen