020 530 0160

Aanpak internetgokken: waar hebben we dat meer gehoord?

Gepubliceerd op 31 januari 2008 categorieën ,

Het NOS journaal berichtte recent dat Minister Hirsch Ballin (Justitie) het gokken via internet wil gaan aanpakken. Volgens de Minister mogen banken en creditcard-firma’s geen zaken meer doen met goksites.

De Minister wil een zwarte lijst gaan opstellen van illegale goksites. Die lijst wordt gegeven aan banken en creditcardmaatschappijen. Volgens het NOS journaal verbiedt de Minister de financiële instellingen nog langer mee te werken aan betalingen voor illegaal gokken.

Waar hebben we dat meer gehoord? Was het niet met de aanpak van kinderporno op internet? Zou daar ook niet een zwarte lijst gaan circuleren? Een aantal providers hebben zich daar destijds flink tegen verzet. En niet geheel ten onrechte lijkt, me. Het riekt immers naar preventieve controle.

De banken en creditcard-firma’s reageren naar ik begrijp ook niet wild enthousiast. De vraag is alleen tot in hoeverre ze zelf debet zijn aan deze ontwikkeling. 

Een paar maanden geleden berichtten de media namelijk dat exploitanten van films, waarin mensen sex hebben met dieren, een gerechtelijke procedure hadden aangespannen tegen enkele financiële instellingen, omdat deze weigerden mee te werken aan dergelijke handel. De exploitanten wilden die financiële instellingen via de rechter dwingen wel mee te werken.

In tegenstelling tot de providers, hebben de financiële instellingen daarmee destijds (impliciet) het signaal afgegeven kennelijk in staat te zijn tot zulke preventieve controle. En de Minister heeft destijds duidelijk goed opgelet.

Het lijkt er dus op dat die tactiek nu tegen de banken en creditcard-firma’s gaat werken.

Lees hier een update op dit bericht.

Bron: NOS journaal
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Menno Weij

publicaties

Gerelateerde artikelen