020 530 0160

Aanbieders VoIP pleiten voor deregulering

Gepubliceerd op 28 juli 2004 categorieën ,

“Deregulering” is de steeds luider klinkende mantra van de aanbieders van internet telefonie. In de VS is een hevige strijd losgebarsten tussen rivaliserende ondernemingen en centrale en decentrale wetgevers over de regulering van de VoIP service; in potentie de meest significante ontwikkeling in telecommunicatie sinds het openbreken van het monopolie van AT&T 20 jaar geleden.


Volgens aanhangers van de VoIP service zou het maken van onderscheid tussen internet telefonie en traditionele telefonie in de regelgeving alleen maar positieve effecten hebben: bloei van de technologie, terugbrengen van kosten voor nieuwe aanbieders en lagere kosten voor de consumenten. Tot nu toe lijkt het debat hierover slechts te verzanden in discussies over de vraag of regelingen over het bellen van alarmnummers en bijdragen aan het algemene fonds ook van toepassing zouden moeten zijn op internet telefonie. De echte discussie moet nog beginnen en deskundigen verwachten dat dit zal leiden tot één van de belangrijkste politieke debatten in he Congres van de VS in het komende jaar.


Lees hier het hele bericht. (registratie verplicht)

Bron: NY Times
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen