020 530 0160

9 jaar voor hacker blijft staan in hoger beroep

Gepubliceerd op 13 juli 2006 categorieën 

Een Hof van Beroep in de Verenigde Staten heeft een vonnis in stand gelaten die was uitgesproken tegen een 23-jarige hacker, Brian Salcedo. Salcedo had -tijdens een proeftijd die hij doorliep in verband met een eerder feit op het gebied van cybercrime – samen met een vriend ingebroken in het computersysteem van de bouwmarkt Lowe’s. De twee hackers hadden een wijziging aangebracht in het programma dat Lowe’s gebruikte om creditcard transacties af te wikkelen. Met behulp van die methode konden de hackers vervolgens de gebruikte creditcard nummers uitlezen.


Er is veel kritiek op de hoogte van deze straf, omdat er in feite nauwelijks schade was aangericht, nu de jongens tijdig waren betrapt en niet de gelegenheid hadden gehad om gebruik te gaan maken van de door hen gehackte gegevens. Toch kreeg Salcedo de zwaarste straf die een hacker ooit was opgelegd. Zijn vriend moet een gevangenisstraf van 26 maanden uitzitten.


De rechter in eerste aanleg baseerde de hoogte van de straf op de schade die de hackers hadden kunnen aanrichten, als ze niet waren opgepakt, en niet op de daadwerkelijk veroorzaakte schade. In hoger beroep is deze redenering blijkbaar gehonoreerd.


Lees hier het hele bericht.

Bron: www.tweakers.net
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen