020 530 0160

15.15 miljoen dollar boete voor spammer

Gepubliceerd op 1 december 2009 categorieën , ,

Een Amerikaanse rechter heeft naar aanleiding van de eis van de Amerikaanse Federal Trade Commision (FTC) de Nieuw-Zeelandse spammer Lance Atkinson een boete opgelegd van 15,15 miljoen dollar. Hij gaf leiding aan een van de grootste spamnetwerken ter wereld. De rechtbank in Nieuw-Zeeland veroordeelde hem tot een boete van 53.000 euro, maar dat vond de FTC te weinig.

In e-mails stonden links die verwezen naar websites waarop het affiliate programma “Affking” draaide. Daarmee verstuurde Lance Atkinson en zijn handlanger Jody Smith misleidende reclame over erectiepillen, medicijnen en afslankpillen onder een valse merknaam ‘Target Pharmacy’ en later ‘Canadian Healthcare’ en beweerden zij dat deze waren goedgekeurd door Amerikaanse apotheken. In werkelijkheid waren de medicijnen afkomstig uit India en waarschijnlijk gevaarlijk. Daarnaast was er geen opt-out syteem in de mails en was nergens een officieel postadres te vinden.

Ook beweerden Atkinson en Smith ten onrechte dat de creditcardinformatie van consumenten werd beschermd via Secure Socket Layer (SSL) technologie:

“’Web site assured potential consumers that “TARGET PHARMACY treats your personal information (including credit card data) with the highest level of security.” 

De FTC zei hierover:

“There was no indication that consumers’ information was encrypted using SSL technology.”

Lees hier het hele bericht

Bron: Webwereld.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Kim Crijns

publicaties

Gerelateerde artikelen