020 530 0160

OPC’s (Antioxidanten) mogen niet worden verkocht onder de aanduiding Nach Masquelier

Gepubliceerd op 7 oktober 2004 categorieën 

Vitamehr, een Amerikaanse onderneming met een kantoor in Kerkrade mag geen OPC’s (antioxidanten) meer verkopen onder de aanduiding “Nach Masqelier” in de Benelux, Duitsland en Oostenrijk. In zijn vonnis van 6 oktober 2004 besliste de Rechtbank ‘s-Gravenhage dat gebruik van de woorden “Nach Masquelier” inbreuk maakt op andere het Beneluxmerkrecht ten aanzien “Masquelier’s” van de Liechtensteinse onderneming International Nutrition Company Establishment (INC).


 


Volgens de Haagse Rechtbank is “Masquelier’s” een geldig merk. Dat de naam verwijst naar de ontdekker van OPC’s, de Duitse professor Masquelier doet daar niet aan af. In zijn algemeenheid komt het vaker voor dat de ontdekker van een product vervolgens ook zijn naam leent voor commerciële exploitatie. Het publiek kan dat wel degelijk als herkomstgarantie zien, wat een voorwaarde is voor de geschiktheid als merk. Dat zal het publiek ook doen bij “Nach Masquelier’s” dat lijkt op “Masquelier’s”. Daarmee is dan ook verwarringsgevaar te duchten van wie de produkten afkomstig zijn, en daarmee inbreuk op het merk “Masquelier’s” gegeven.


 


Vitamehr mag op haar website www.vitamehr.com wel vermelden dat haar OPC tabletten “nach dem Verfahren von Prof. Masquelier” (volgens de methode van prof. Masquelier) zijn gemaakt. De Rechtbank vindt dat Masquelier hier slechts als beschrijving, en niet als herkomstgarantie wordt gebruikt.


 

Bron: Rechtbank 's-Gravenhage
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Doeko Bosscher

publicaties

Gerelateerde artikelen