020 530 0160

Zweedse anti-piraterijwet gedwarsboomd door ISP’s

Gepubliceerd op 28 april 2009 categorieën , ,

In Zweden werd op 1 april 2009 de nieuwe anti-piraterijwet van kracht. Deze wet, die gebaseerd is op de Europese Intellectual Property Rights Enforcement Directive (IPRED), maakt het mogelijk om Internet Service Providers (ISP’s) te verplichten om NAW-gegevens van vermeende cybercriminelen af te staan aan autoriteiten en/of rechtenorganisaties.

Zweedse ISP’s Bahnhof en Tele2 hebben besloten om met onmiddelijke ingang te stoppen met het opslaan van gegevens over het gebruik van ip-adressen. De ISPs maken gebruik van een maas in de wet die ISP’s niet verplicht om dergelijke gegevens van hun abonnees op te slaan.

Door de opstelling van Bahnhof en Tele2 lijkt de wet drastisch aan effectiviteit in te perken. Indien meer ISP’s het voorbeeld van Bahnhof en Tele2 volgen, lijkt een strengere wet noodzakelijk.

Op dit weblog is al eerder aangedacht geschonken aan de controversiële Zweedse anti-piraterijwet. Klik hier en hier voor de eerdere berichten. Klik hier voor meer informatie.

Bron: Tweakers.net
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen