020 530 0160

Zorg over onveilige online betaaldiensten

Gepubliceerd op 16 november 2009 categorie├źn 

Het Maatschappelijk Overleg Betaaldiensten (MOB) heeft haar zorg uitgesproken over nieuwe betaaldiensten op internet. Het gaat om betaaldiensten door partijen die zich tussen de klant en zijn bank plaatsen, de zogenoemde overlay betaaldiensten.

Het MOB is van mening dat deze diensten onveilig zijn omdat de klant zijn geheime codes voor het internetbankieren aan een derde verstrekt buiten de beveiligde bankomgeving om. Aanbieders van overlay betaaldiensten vallen niet onder het toezicht van De Nederlandsche Bank of de Autoriteit Financiele Markten (AFM).

Het MOB heeft om die reden de MInister van Financien gevraagd om voor voldoende waarborgen te zorgen. 

Overigens wordt door het MOB onvoldoende toegelicht om welke reden het gebruik van deze betaaldiensten onveilig zou zijn. Men beperkt zich tot een algemene opmerking dat het onveilig is als consumenten hun betaalgegevens aan derden verstrekken. Zolang de desbetreffende betaaldiensten echter de nodige waarborgen hanteren ter beveiliging van de gegevens, behoeft dit geen problemen op te leveren.

Lees hier het bericht.

Bron: www.dnb.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen