020 530 0160

Zo. Nu eerst een blog zonder auteurs- en/of merkrechtinbreuk

Gepubliceerd op 20 juli 2016 categorieën ,

Zo. Nu eerst naar de cloud”. Het gerechtshof Den Haag heeft geoordeeld dat Yourhosting met haar slogan geen inbreuk maakt op Bavaria’s auteursrechten en/of merkrechten.

Volgens het hof zijn Bavaria’s slogans “Zo, nu eerst ’n Bavaria” en “Zo. Nu eerst een Bavaria” geen auteursrechtelijk beschermde werken. Het hof overweegt dat de woorden “Zo. Nu eerst…” een gebruikelijke combinatie van woorden zijn en dat het een gewone, gangbare zin in de Nederlandse taal is. “Zo. Nu eerst” vormt daarom geen eigen intellectuele schepping. Ik kan mij in dit oordeel van het hof vinden (zie ook mijn eerdere blog).

Vervolgens komt het hof tot het oordeel dat Yourhosting met de slogan “Zo. Nu eerst naar de cloud” geen inbreuk maakt op de merkrechten van Bavaria. Bavaria is houdster van de Benelux woordmerken “ZO. NU EERST EEN BAVARIA” en “Zo, nu eerst ’n Bavaria”. Volgens Bavaria trekt Yourhosting door het gebruik van “Zo. Nu eerst naar de cloud” ongerechtvaardigd voordeel uit het onderscheidend vermogen of de reputatie van Bavaria’s merken en/of doet het afbreuk aan het onderscheidend vermogen en/of reputatie van Bavaria’s merken.

Het hof overweegt dat Bavaria onvoldoende heeft onderbouwd en niet aannemelijk heeft gemaakt dat het economische gedrag van de gemiddelde consument van Bavaria’s producten is gewijzigd als gevolg van het gebruik van “Zo. Nu eerst naar de cloud”, of dat er een grote kans bestaat dat dit gedrag zal wijzigen. Ook heeft het hof niet kunnen vaststellen dat “Zo. Nu eerst naar de cloud” afbreuk doet aan de reputatie van de merken van Bavaria.

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Harmke

publicaties

Gerelateerde artikelen