020 530 0160

YouTube blokkeert Britten

Gepubliceerd op 10 maart 2009 categorieën 

YouTube heeft bezoek vanuit Engeland geblokkeerd die naar muziekvideo’s willen kijken. YouTube heeft maandenlang onderhandeld met de Engelse Buma/Stemra, PRS, maar is er niet uitgekomen. YouTube uit zijn ongenoegen hierover in een verklaring.

Sinds Google YouTube heeft overgenomen, wordt het bedrijf aanhoudend geconfronteerd met claims van rechthebbenden. Enige tijd geleden heeft YouTube, onder druk van de platenmaatschappijen, een systeem geïntroduceerd dat automatisch filmpjes begeleid met muziek verwijdert van het platform.

Mijn neefje Joris (13 jaar oud) is hier slachtoffer van geworden. Hij maakt op de computer hele grappige animatiefilmpjes van kleipoppetjes. Hij zet er een leuke housebeat onder en plaatst de filmpjes op YouTube. Onlangs zijn bijna al zijn filmpjes verwijderd door de zoekrobot van YouTube. Er staat er (voorlopig) nog ééntje op.

youtube_filmpje_replace

Tegenwoordig wordt er op een andere manier geknutseld dan vroeger. Er wordt niet alleen gekleid, er wordt meteen een filmpje gemaakt. Misschien wordt Joris ooit nog een groot animator. Dan moet hij alleen wel in staat worden gesteld om vrijelijk te boetseren en te filmen. Moet er niet een uitzondering op het auteursrecht komen dat dit soort knutselwerk gewoon toestaat? 

Lees hier het bericht.

Bron: WebWereld
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Christiaan Alberdingk Thijm

publicaties

Gerelateerde artikelen