020 530 0160

Wet Bescherming Persoonsgegevens beschermt geloofsovertuiging niet

Gepubliceerd op 31 januari 2005 categorieën 

De Protestantse Kerken Nederland (PKN), de rechtspersoon waarin een aantal protestantse kerken, zoals de Nederlands Hervormde Kerk recentelijk is opgegaan hoeft niet de verwerking te staken van persoonsgegevens van de leden van de hersteld hervormde gemeente van Nederhemert. Deze kerkafsplitsing van leden van de Nederlandse Hervormde Kerk is niet meegegaan met de fusie van protestantse kerken en had de Rechtbank Arnhem gevraagd te bevelen verwerking van persoonsgegevens te staken.


 


In zijn beschikking van 31 januari 2005 heeft de Rechtbank geoordeeld dat de PKN gerechtigd is de gegevens te verwerken tot dat de leden daarover bezwaar hebben gemaakt. Daarvoor is de aangewezen weg een verzoek in te dienen bij de hervormde gemeente Nederhemert (= de hervormde kerk die juist meegegaan is naar de PKN), wat de leden van de hersteld hervormde gemeente nu juist niet wilden doen. De Rechtbank wijst het verzoek af met de overweging:


 


Voor zover de verzoekers tevens hebben bedoeld te stellen dat zij het met de uit de voormelde kerkelijke regelingen voortvloeiende “route” uit geloofsovertuiging niet eens zijn gaat ook dat niet op, omdat dat, hoewel begrijpelijk, geen (privacy)belang is dat door de Wbp wordt beschermd.” (nadruk toegevoegd)


 

Bron: www.rechtspraak.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Doeko Bosscher

publicaties

Gerelateerde artikelen