020 530 0160

Wederom zaak over huizen-site

Gepubliceerd op 11 juli 2007 categorieën , ,

De site jaap.nl maakt volgens de stichting ‘Baas in eigen huis’, waarin een aantal makelaars zijn verenigd, inbreuk op de auteursrechten door alle informatie van makelaarssites integraal over te nemen. De stichting voelt zich gesterkt door het vonnis in de zaak tussen Funda.nl en Zoekallehuizen.nl en is een kort geding begonnen.


De voorzieningenrechter vond het in maart 2006 gerechtvaardigd dat Zoekallehuizen.nl delen van teksten van Funda overnam op basis van het citaatrecht, welk vonnis in juli 2006 werd bekrachtigd door het hof in hoger beroep. Bij Jaap.nl ligt dat, volgens ‘Baas in eigen huis’ anders. “We willen nu van de rechter weten wat de spelregels eigenlijk zijn.”


De stichting ‘Baas in eigen huis’ is eind mei opgericht door twee makelaars met het doel op te komen voor de bescherming van intellectueel eigendom van makelaars. Inmiddels hebben enkele honderden makelaars hun steun aan de stichting betuigd.


Lees hier het hele bericht.


Lees hier het hoger beroep vonnis inzake zoekallehuizen.nl


 

Bron: webwereld.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen