020 530 0160

Webcollege: Big data: juridische aspecten in het bijzonder privacy

Gepubliceerd op 29 januari 2015 categorieën ,

Per heden is via http://amsterdamlawacademy.nl/webcolleges/big-data-juridische-aspecten-in-het-bijzonder-privacy/ een webcollege te bekijken over, zoals in het begin gezegd wordt:

Het zijn niet alleen Google en Facebook die veel met onze gegevens doen en deze analyseren, maar ook de overheid. Het doel van deze weblecture is om jullie begrip bij te brengen van wat big data zijn, hoe je die kan analyseren,

De kern van deze weblecture is jullie munitie aan te bieden voor kritische reflectie over dit onderwerp, vanuit een juridische achtergrond, zodat jullie kunnen nadenken hoe big data in de toekomst in onze samenleving gebruikt zouden moeten worden.

De Amsterdam Law Academy (samenwerking tussen de Vrije Universiteit en de andere Universiteit van Amsterdam) heeft de opname donderdag 22 januari 2015 gemaakt met een op de bovenstaande link breed lachende docent, hij duurt 2 uur, maar als je eenmaal begint met kijken…

Er is nog een interessante IE vraag voor de lezers van dit blog aan deze opname verbonden. Er zit een filmpje in SOLV in een minuut met Thomas van Essen over Big Data. Dat staat op het openbare internet, er wordt een bron vermeld in de weblecture, maar… het is in wezen “geplakt” in de opname. Mag dat? Had Thomas of SOLV hier geen toestemming voor moeten verlenen? En zou SOLV/Thomas uitzending kunnen tegenhouden, dan wel een deel van de opbrengsten kunnen claimen? Zou het anders zijn geweest als het via embed ging (met dus onmogelijkheid offline afspelen)?

Anyway, enjoy!

 

 

 

 

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Arno

publicaties

Gerelateerde artikelen